OO SDP BiH Živnice

U Živnicama održan okrugli sto na temu “Ekonomski razvoj BiH”

30.08.2018. g. u Živinicama sa početkom u 18 sati u organizaciji OO SDP BiH Živinice održan je Okrugli sto na temu “Ekonomski razvoj BiH, poticanje ekonomskog rasta na bazi domaćih resursa, efekti primjene Zakona o akcizama, s posebnim osvrtom na položaj prosvjetnih radnika u TK” čiji su promotori bili prof. dr. Kadrija Hodzic, dr. Adem Dautbašić, prof. Amela Zaimović i drugi eminentni stručnjaci.

Veoma interesantne teme i odlični promotori učinili su da okrugli sto bude izuzetno dobro posjećen, te je plava sala BKC Živinice bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Posebnu pažnju i interesovanje prisutnih izazvale su teme vezane za Zakon o akcizama BiH te stavovi i mišljenja uvaženog profesora Hodžića o efektima istog i predočeni plan politika za snažnije poticanje ekonomskog razvoja BiH koje SDP želi provesti ukoliko dobije podršku građana na predstojećim izborima.

Ništa manje interesovanje prisutnih nije bilo ni kod rasprave o temi vraćanja dostojanstva prosvjetnom radniku, pri čemu su promotori, a i prisutni konstatovali da je položaj prosvjetnih radnika danas veoma težak, da su stalno opterećeni konkursnim procedurama i konstantnom neizvjesnošću u pogledu radno-pravnog statusa.