OO SDP BiH Živnice

U Živnicama održan okrugli sto na temu “Ekonomski razvoj BiH”

30.08.2018. g. u Živinicama sa početkom u 18 sati u organizaciji OO SDP BiH Živinice održan je Okrugli sto na temu “Ekonomski razvoj BiH, poticanje ekonomskog rasta na bazi domaćih resursa, efekti primjene Zakona o akcizama, s posebnim osvrtom na položaj prosvjetnih radnika u TK” čiji su promotori bili prof. dr. Kadrija Hodzic, dr. Adem Dautbašić, prof. Amela Zaimović i drugi eminentni stručnjaci.

Veoma interesantne teme i odlični promotori učinili su da okrugli sto bude izuzetno dobro posjećen, te je plava sala BKC Živinice bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Posebnu pažnju i interesovanje prisutnih izazvale su teme vezane za Zakon o akcizama BiH te stavovi i mišljenja uvaženog profesora Hodžića o efektima istog i predočeni plan politika za snažnije poticanje ekonomskog razvoja BiH koje SDP želi provesti ukoliko dobije podršku građana na predstojećim izborima.

Ništa manje interesovanje prisutnih nije bilo ni kod rasprave o temi vraćanja dostojanstva prosvjetnom radniku, pri čemu su promotori, a i prisutni konstatovali da je položaj prosvjetnih radnika danas veoma težak, da su stalno opterećeni konkursnim procedurama i konstantnom neizvjesnošću u pogledu radno-pravnog statusa.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu