U Tešnju održan Socijaldemokratski kratki otvoreni kurs – SKOK

U Tešnju održan ovogodišnji Socijaldemokratski kratki otvoreni kurs – SKOK. Kako je prošlogodišnje iskustvo pokazalo mladi su zainteresovani za ovakav vid edukacija, te je SDP BiH i u ovoj godini nastavio sa realizacijom SKOK-a.

Broj mladih koji su prisusvovali edukaciji, jasno pokazuje njihovu zainteresovanost i opredjeljenost za principe socijaldemokratije.
Sloboda, jednakost, pravednost i solidarnost je za njih način života, a danas su željeli da saznaju i nauče više o socijaldemokratiji. Pozitivna priča Kursa je i odaziv i mladih koji nisu članovi SDP BiH.

Tokom marta SKOK će se realizovati u preko 40 općina i gradova širom Bosne i Hercegovine.

Učesnici koji uspješno završe edukaciju SKOK, a žele dadatno osnaživati svoj društveno politički aktivizam, imaju priliku sudjelovati na ostalim edukativnim programima kao što su Politička škola i Akademija socijalne demokratije.

Današnji predavači su bili naši aktivisti, vijećnici SDP BiH u OV Tešanj, drugovi Nermin Deljkić i Danijel Pašić, koji su prošlogodišnji učesnici SKOK-a, potom Političke škole, a svojim radom i zalaganjem su dobili poziv za Akademiju socijalne demokratije.

Prisutnim su prezentovali gdje se mi nalazimo, a gdje moramo doći.

Poruka današnjeg SKOK-a je da mi želimo da budemo evropski Tešanj, to još nedosanjano ekonomsko čudo, sa gledišta običnog radnog čovjeka, ali da ni u kom slučaju ne želimo da pravimo farse i obmane naših sugrađana. Tešanj jeste sredina koja odskače od ostalih, ali većini je već odavno jasno da je Tešanj popločan nejednakostima, kvazi slobodom, mobingom i ugnjetavanjem našeg radnika, niskim prosječnim platama…

Naš zadatak je da na lokalnom nivou primijenimo politike i inicijative koje će poboljšati položaj mladih i na taj način damo svoj doprinos u sprečavanju odlaska mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu