SDP BiH
OO SDP BiH Gračanica

U što kraćem roku aktualizirati pitanje stanja vodovoda

Posljednja, 10. sjednica Općinskog vijeća Gračanica, održana je 31.08.2017. godine. Na toj sjednici vijećnici SDP-a su uputili tri inicijative i jedno pitanje.
Inicijative su se odnosile na:

– Pomoć poljoprivrednim proizvođačima od viših nivoa vlasti kroz proglašenje elementarne nepogode, kao posljedice suše;
– Uvođenje centralne blagajne za naplatu komunalnih usluga od strane građana;
– Postavljanje znaka pristupačnosti invalidnim osobama na parkinzima;

Vijećnićko pitanje je aktueliziralo problem produženog boravka u vrtićima djece školskog uzrasta.
Teme dnevnog reda Klub vijećnika je razmatrao na sjednici koja je prethodila sjednici Općinskog vijeća, na kojoj su usaglašeni stavovi po određenim tačkama.
Izvještaj o izvršenju budžeta i budžetske rezerve za prvih šest mjeseci podržani su, uz sugestiju da se do kraja godine sustignu svi planirani kapitalni projekti.
Pohvalno je smanjenje broja divljih deponiija, u cilju nstavka ovog pozitivnog trenda, Klub vijećnika SDP-a je stava da se povećaju budžetska sredstva za saniranje postojećih divljih deponija, kao i da se cijela teritorija općine u što skorije vrijeme uvede u sistem organizovanog odvoza otpada iz domaćinstava.
Tema koja je izazvala pažnju vijećnika je Informacija o stanju i statusu vodovoda u mjesim zajednicama, gdje su vijećnici SDP-a uzeli aktivno učešće u cilju pronalaska najboljeg rješenja u vezi vodosnabdijevanja i upravljanja vodovodima u mjesnim zajednicama.
„Mišljenja smo da se s obzirom na kompleksnost i značaj problematike, treba uraditi opsežnija analiza stanja vodovoda sa prijedlogom mjera i u što kraćem roku aktuelizirati ovo pitanje.“ – istakli su u Klubu SDP-a.
SDP- ovi vijećenici su podržali inicijativu za donošenje Odluke o pristupanju izmjenama i dopunama Statuta Općine kao i Poslovnika o radu Općinskog vijeća Gračanica.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu