Predsjednik Foruma mladih SDP BiH Damir Filipović

U Sarajevu počeo Balkan round table

Danas je u Sarajevu počeo “Balkan round table”, u organizaciji omladine Socijalističke internacionale (IUSY). Damir Filipović, predsjednik Foruma mladih SDP BiH, kaže da je ovo prvi put da IUSY organizuje jedan ovakav događaj u Bosni i Hercegovini, koji je od velikog značaja za mlade ljevičare u našem društvu.

„Prvi put u BiH se održava sjednica novoizabranog predsjedništva mladih Europskih socijalista (YES). Možemo reći da je Forum mladih SDP BiH napravio velike pomake u jačanju međunarodne saradnje. Znači da nismo zaboravljeni, te da se može računati na nas. Želim poslati poruku da nije važno jesmo li bolji, jači, ljepši. Važno je samo jesmo li ljudi, a ako jesmo tada možemo smatrati da smo uspjeli. Za nas ruža ima isti miris bez obzira kako je zvali, čovjekovim venama teče ista krv, bez obzira na njegovo ime, kulturu, običaje, boju kože ili religiju“, rekao je Filipović.

Na BRT-u razgovarat će se o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu, sa posebnim osvrtom na situaciju u Makedoniji.

„Region se trenutno nalazi u velikoj krizi, ne samo ekonomskoj, već krizi morala i vrijednosti. Na političkim pozicijama, kao i na ostalim bitnim pozicijama, došao je veliki broj ljudi koji znaju samo cijenu svega, a vrijednost ničega. Države su propadale samo kada su se izgubile vrijednosti i kada je nastupila kriza morala. Nadamo se da se to neće desiti niti jednoj državi u regionu“, dodao je Filipović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu