Klub poslanika SDP-a u Skupštini TK

U potpunosti ćemo poštovati Statut SDP BiH, odluke Glavnog odbora i odluke Kongresa, ne podržavamo koaliciju sa SDA

Povodom nestatutarne sjednice Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla, a na kojoj je, suprotno Statutu i odlukama Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, donesena Odluka o koaliranju sa Strankom demokratske akcije, Klub poslanika SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona obavještava javnost, odnosno građane Tuzlanskog kantona, da ni pod kojim uslovima neće prekršiti odluke Glavnog odbora i Kongresa SDP-a, te neće, na način na koji to žele pojedinci u Kantonalnom odboru, „isporučiti“ Tuzlanski kanton SDA-u.

SDA je, u prethodnom periodu, svojim odlukama urušila svaku mogućnost za ulazak SDP-a u vlast na državnom i federalnom nivou, presudnom podrškom u izboru delegata HDZ-a i SNSD-a u domove naroda Federacije Bosne i Hercegovine i Bosne i Hercegovine, čime je HDZ-u i SNSD-u omogućena apsolutna kontrola i blokada svih procesa u Bosni i Hercegovini. Na taj način, pod plaštom lažne brige za narod i državu Bosnu i Hercegovinu, SDA je znatno ojačala poziciju HDZ-a i SNSD-a.

Iz tih razloga, između ostalog, Glavni odbor SDP-a je na sjednici održanoj 9. februara 2019. godine donio odluku da SDP neće koalirati sa SDA-om, HDZ-om i SNSD-om, a pri tome želimo napomenuti da je jedino Glavni odbor po Statutu SDP-a zadužen za donošenje Odluke o eventualnim koalicijama.

Klub poslanika SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona ni u kom slučaju neće odustati od principa SDP-a i ni na koji način ne želi prekršiti Statut i odluke Glavnog odbora.

Također, za kraj napominjemo da ćemo podržati svako demokratsko izražavanje stavova i mišljenja na nadležnim organima partije, ali ne podržavamo smišljeno zbunjivanje članova SDP-a i građana Tuzlanskog kantona. Ni na koji način nećemo i ne želimo podržati vanstatutarno i djelovanje suprotno aktima i Odlukama Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu