Vlada FBiH

U ponedjeljak Dan žalosti zbog pogibije rudara

Dan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade i institucija FBiH, saopšteno iz federalne Vlade

Slika

Vlada Federacije BiH odlučila je da ponedjeljak, 8. septembra, u FBiH bude Dan žalosti zbog teške rudarske nesreće u jami "Raspotočje", u kojoj je poginulo pet rudara, te njihove sahrane.

Dan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade i institucija FBiH, saopšteno iz federalne Vlade. Medijske kuće na teritoriji FBiH, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija dužni su da prilagode svoje programske sadržaje Danu žalosti. Federalna Vlada je na hitnoj sjednici odlučila da kao pomoć porodicama poginulih rudara iz Tekuće rezerve izdvoji 50.000 KM. Petorica rudara poginula su od "gorskog udara" u četvrtak, 4. septembra, u jami Raspotočje Rudnika mrkog uglja Zenica. Nastradali su Mehmed Dizdarević, Mehmedalija Halilović, Fahir Halač, Fejzo Isaković i Hajrudin Bradarac.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.