U Olovu prezentiran Izborni program Plan 10

U prepunoj sali Općinskog Vijeća Olovo održana je javna tribina OO SDP BiH Olovo na temu aktuelne političke situacije u Bosni i Hercegovini.

S osvrtom na goruća pitanja o stanju mladih, pitanja boraca, zdravstva, zakona o PIO-u, te trenutačnog stanja na političkoj sceni, govorili su: Senaid Begić, predsjednik KO SDP BiH ZDK i zastupnik u Skupštini ZDK, Elvir Karajbić, šef Kluba zastupnika SDP BiH u PD PF BiH i Amil Buljubašić, delegat SDP BiH u DN PFBiH.

“SDP BiH se smatra alternativom trenutnog stanja u BiH”- istakao je predsjednik OO SDP BiH Olovo, Amir Halilović.

Kroz retoričku sesiju tribine predstavljen je i Plan 10 SDP BiH, kojim je najavljena borba za rješavanje gorućih problema u Bosni i Hercegovini. Realizacijom „Plana 10“ SDP BiH daje nadu građanima da je moguće u BiH praviti državu u interesu svih građana, državu u kojoj ima mjesta za sve nas.

Ovo je prva u nizu javnih tribina koju će u periodu do izbora organizovati OO SDP BiH Olovo, sa namjerom da izborni program SDP BiH „Plan 10“ dođe do svakog građanina općine Olovo.