Vrdoljak

U HBŽ-u iz jedne obitelji ili rade svi ili ne radi nitko

U odnosu na druge političke stranke, Vrdoljak kao prednost SDP-a navodi činjenicu da ta stranka preferira ekonomske teme i rješavanje problema s tog naslova u odnosu, kako kaže, na jalovo političarenje ostalih.

Slika

Predsjednik hercegbosanskog Županijskog odbora i član Predsjedništva SDP-a BiH te nositelj liste te stranke za Skupštinu Hercegbosanske županije (HBŽ) Krunoslav Vrdoljak očekuje da će SDP nakon predstojećih općih izbora u BiH zadržati rezultat iz 2010. godine. 

 – Ipak, sagledavajući objektivno sveukupnu situaciju, osvojit ćemo nešto manje glasova, računajući s činjenicom da ovaj put ima više relevantnih stranaka nego prošli put, ali i s tim brojem glasova očekujemo da ćemo biti najjača stranka na federalnoj i državnoj razini – kazao je Vrdoljak u razgovoru za Fenu. 

 Naglasio je da je stanje u Hercegbosanskoj županiji drukčije. Iako u toj županiji, kako kaže, nisu najjača stranka evidentan je porast broja njihovih glasača.

 U odnosu na druge političke stranke, Vrdoljak kao prednost SDP-a navodi činjenicu da ta stranka preferira ekonomske teme i rješavanje problema s tog naslova u odnosu, kako kaže, na jalovo političarenje ostalih. 

 Ističe da nepotizam pri zapošljavanju nisu imali te tvrdi da ga neće promovirati kao stil ponašanja, dok će korupciju konačno početi tretirati kao najveće zlo sustava i tako se prema njoj ponašati. 

 Vrdoljak je istaknuo i da je na prostoru te županije 30 posto prekobrojnih u javnom sektoru koje će, kako je naveo, početi ‘prevoditi’ u realni sektor. 

 -To je naš program, njegova realizacija nije jednostavna, ali istinski namjeravamo u tom smjeru djelovati. Drugi koji su bili u vlasti od rata na ovamo nisu tako djelovali, a dokaz je stanje u kojem se ovo područje trenutno nalazi – kazao je Vrdoljak. 

 Trenutnu situaciju u Hercegbosanskoj županiji Vrdoljak ne želi oslikati na kritički način, premda se s tom jezičnom frazom osvrnuo na onaj dio djelovanja vladajućih koji nisu niti pokušavali rješavati veoma bitne probleme ovih područja. 

 – Novo radno mjesto, odnosno pretpostavke za otvaranje ijednog radnog mjesta u privredi vladajući nisu ostvarili, a u javnom sektoru je, naravno, bilo zapošljavanja, ali po pravilu, ili bolje rečeno isključivo, po ‘rodijačkom principu’, tako da imamo situaciju da u Županiji iz jedne obitelji ili rade svi ili ne radi nitko – istaknuo je Vrdoljak. 

  Premda službenih podataka nema, a niti se pokušava utvrditi neka evidencija koliko je osoba naputilo ova područja, oni su, po Vrdoljakovim riječima, katastrofalni, te ga još više zabrinjava činjenica da nije čuo niti jedan komentar od službenika na tu temu. 

 O izlasku na izbore i mogućim koalicijskim partnera, Vrdoljak je kazao kako SDP nastupa samostalno, dok će nakon izbora koalirati na programima, a nikako sa strankama.

 Ukoliko bi ostvarili dobar rezultat na izborima, a dođu u situaciju sudjelovati u odlučivanju, kao prioritete Vrdoljak spominje gospodarski razvoj sa svime što on podrazumijeva. 

 – ŠGD Hercegbosanske šume moraju ostvarivati ostatak dohotka od 10 i više milijuna KM, treba riješiti probleme naknade za korištenje akumulacije Buško Blato uz naknadu od 30 milijuna KM umjesto 3, završiti pripajanje rudnika Tušnica elektroprivredi, potpuno promijeniti koncept razvoja poljoprivrede u Županiji, mjesto i ulogu gospodarstvenika podići na potrebnu razinu, a tim stvarati pretpostavke za otvaranje novih radni mjesta, uz uvođenja reda u elektroenergetski sustav, te javni sektor svesti u realne okvire – poručio je Vrdoljak, naglasivši da za sve to ima načina, a ima i program.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.