Opozicija:

U Brčko distriktu BiH ne postoji vlast

Mi dole potpisani javno izjavljujemo da smo potpuno jedinstveni u osporavanju aktualne nesposobne, neprincipijelne i koruptivne vlasti i da je jedini izlazak iz krize ozbiljna rekonstrukcija vlasti na novim osnovama

Slika

U povodu pokušaja obmanjivanja javnosti da su u toku ozbiljni pregovori oko rekonstrukcije vlasti i da su neke stranke opozicije podržale aktualno rukovodstvo Distrikta mi dole potpisani poslanici Distrikta predstavnici pet parlamentarnih stranaka i nezavisni poslanici javno izjavljujemo:

  • U Brčko Distriktu BiH već duže vrijeme ne postoji vlast, vlast sposobna za uspješno upravljanje Distriktom. U Distriktu postoje izabrani funkcioneri koji radi očuvanje sopstvenih fotelja i sopstvenih privilegija simuliraju vlast, mada ne mogu donijeti ni jednu ozbiljnu odluku.
  • Kao posljedice takvog stanja Distrikt sve dublje tone u, ne samo političku, nego i ekonomsku, socijalnu i svaku drugu krizu, koja ozbiljno dovodi u pitanje same temelje Distirkta.
  • Umjesto da Gradonačelnik Distrikta javno obznani da nema podršku potrebne većine za uspješno funkcioniranje Distrikta, kako bi se ozbiljno pristupilo rekonstrukciji vlasti u javnosti se simuliraju pregovori kojima je jedina svrha da se očuvaju trenutne pozicije, a putem političke korupcije obezbijedi podrška pojedinih poslanika ili stranaka.

Mi dole potpisani javno izjavljujemo da smo potpuno jedinstveni u osporavanju aktualne nesposobne, neprincipijelne i koruptivne vlasti i da je jedini izlazak iz krize ozbiljna rekonstrukcija vlasti na novim osnovama.

Stoga još jednom pozivamo Gradonačelnika da javno obznani da je u Distritku kriza vlasti kako bi se pristupilo ozbiljnim razgovorima njene rekostrukcije bez uslovljavanja i ucjenjivanja. U protivnom preuzima najveću odgovornost za daljni razvoj događaja i sve moguća posljedice za stanovnike Distrikta zbog ne funkcioniranja vlasti.

Istovremeno pozivamo Supervizora da se, bez obzira na suspendirane ovlasti, malo podrobnije upozna sa stanjem u Distritu, koje je tako loše da ugrožava same temelje Distrikta.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.