Tuzla Sarajevu može biti uzor za rješenje redukcija vode

Povodom potpisivanja peticije građana ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, u vezi sa stalnim redukcijama vode u Kantonu, o ovom problemu govorio je Irfan Čengić, generalni sekretar Socijldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

“Odgovornost za nedostatak vode u KS snose Vlada i Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija (ViK). Samo na višak zaposlenih potroši se više od 4,5 miliona KM, što je za 10 godina dovoljno da se kreditnim sredstvima riješe problemi vodovodne mreže”, istaknuo je Čengić.

Dodao je i to da je Grad Tuzla i vlast, na čelu sa SDP-om i Jasminom Imamovićem, pokazala kako se rješava problem redukcija vode i uspostavlja kvalitetno vodosnadbijevanje.

„Vlada je 2016. godine najavila rješavanje ovog problema u 2017.godini, sada najavljuju da će riješiti problem 2018. godine, a očekujem da će 2018.godine najaviti rješavanje ovog problema za 2019. godinu. Nemoguće je da u ViK-u radi više od 700 radnika, od kojih su samo 50-tak radnici na terenu. Prije nekoliko dana Općina Stari Grad je finansirala rekonstrukciju mreže na Sedreniku, a samo dva dana nakon završetka radova nove cijevi su pukle. Odgovornost za loše upravljanje ViK snosi SDA, koja je na vlasti u Kantonu 20 godina“, navodi Čengić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu