Svečana akademija povodom Dana državnosti BiH

Tuzla je i oduvijek imala svoje mjesto i bila važna u svemu

U povodu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Kantonalna organizacija SDP-a BiH Tuzla u subotu je u prepunoj sali, najstarijeg pozorišta u BiH, Narodnog pozorišta Tuzla, organizovala svačanu akademiju. Među mnogobrojnim zvanicama bili su i član Predsjedništva nekadašnje SFRJ Bogić Bogićević, te akademik Mirko Pejanović, koji je u svom referatu govorio o historijskim činjenicama vezanim za prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a, ali i bitnim događajima i okolnostima koji su mu prethodili.

˝Ja sam uzbuđen jer sam u ovom gradu 1963. godine postao pripadnik ljevice i ljevičarske stranke. O ovoj temi treba i vrijedi govoriti. Tuzla je i tada imala svoje mjesto i bila važna u svemu, kao i danas. Imala je oslobodilački pokret kakav je malo ko imao u Drugom svjetskom ratu´, kazao je član Predsjedništva SDP-a BiH, akademik Mirko Pejanović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu