Tužiteljstvo HNK nije podiglo optužnicu za dokazanu krađu izbora u Mostaru 2020. godine

Gradski odbor SDP-a Mostar izražava žaljenje što Tužiteljstvo HNK ni nakon više naših poziva, ali i jasnih dokaza nije podiglo optužnicu za dokazanu krađu izbora u Mostaru 2020. godine.

S druge strane današnju izrečenu kaznu od 500 KM i 300 KM za članove odbora koji su manipulirali izbornom voljom naših sugrađana na 13 biračkih mjesta tumačimo tek kao pranje savjesti članova CIK-a koji su odgovorni što nije otvoreno svih 150 kutija u Mostaru.

Svima koji poznaju političke prilike u Mostaru je jasno kako će kazna biti plaćena od onih koji su ujedno i nalogodavci ove krađe, dok su mnogi egzekutori zadovoljstvo pronašli zapošljavanjem u javna gradska poduzeća.

Najveću štetu trpe građani Mostara, jer da su prebrojane sve kutije, oni koji upravljaju našim sudbinama u Vijeću posljednje dvije godine, tamo nikad ne bi ni sjedili.

Satisfakcija tražimo u činjenici da među pobrojanim nema ni jednog član SDP-a i u tome što su javno objavljena imena kao opomena onima koji pokušaju 2024. zaustaviti neminovni poraz nacionalnih stranaka u Mostaru.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.