Vojin Mijatović

Tužilaštvo RS i Državna agencija za istragu i zaštitu trebaju uhapsiti Radovana Viškovića

Potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović zatražio je od Tužilaštva Republike Srpske i Državne agencije za istragu i zaštitu hapšenje Radovana Viškovića i sve ostale uključene u proces sporne nabavke po osnovu ranije podnesene krivične prijave.

Podsjećamo, GO SDP BiH Banja Luka je ovu krivičnu prijavu podnio još 29.04.2020. godine.

„Tražim javno od Tužilaštva RS i Državne agencije za istrage i zaštitu da na osnovu podnesene  krivične prijave za nezakonitu nabavku mobilne bolnice pristupe svim istražnim radnjama i odmah liše slobode Predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića kao i v.d. direktora Instituta Javnog zdravstva Republike Srpske Branislava Zeljkovića, kao i sve ostale koji su uključeni u spornu nabavku.

Potpuno je jasno da su današnjom odlukom o raskidu ugovora za nabavku predmetne bolnice sami akteri potvrdili krivično delo, te postoje svi uslovi za privođenje istih. Očekujemo, stoga, promptnu reakciju Državne agencije za istrage i zaštitu“, naveo je Mijatović.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu