Irfan Čengić

Tužilaštvo ništa ne poduzima po mojoj krivičnoj prijavi protiv Gorana Opsenice

Nakon što je Klix.ba objavio informaciju da će parlamentarna većina u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH morati za zamjenika predsjedavajućeg iz reda srpskog naroda izabrati zastupnika Bh. bloka ili zastupnika HDZ-a BiH koji je pod čudnim okolnostima od Hrvata “evoluirao” u Srbina, oglasio se zastupnik SDP-a Irfan Čengić.

Čengić je podsjetio da je protiv službenika grada Mostara koji je ovjerio lažnu izjavu Gorana Opsenice da je Srbin iako je Hrvat, prošle godine podnio krivičnu prijavu.

“Tužilaštvo HNK još uvijek me nije ni na informativni razgovor pozvalo. Predstavnički dom po Ustavu mora imati četiri predstavnika svakog naroda, trenutno PD PFBiH ima tri zastupnika srpske nacionalnosti, te jednog zastupnika srpske nacionalnosti koji ne želi biti Srbin i kaže da je Hrvat. Nažalost Tužilaštvo ništa ne poduzima po mojoj krivičnoj prijavi”, poručio je Čengić.

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine održat će sjednicu u utorak, 16. jula 2019. godine, a na kojoj će se kao tačka dnevnog reda naći i izbor rukovodstva Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Nova većina, koju čine SDA, HDZ BiH, DF, SBB i grupa samostalnih zastupnika, trebala bi na toj sjednici izglasati novog predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i njegova dva zamjenika.