OO SDP Novo Sarajevo

Turkušiću i ostali, mnogi branioci BiH, osim SDP-a, druge partije nemaju, niti će ikad imati!

Općinska organizacija Socijaldemokratske partije BiH Novo Sarajevo, povodom ostavke člana našeg Predsjedništva Emira Turkušića, kojem ovom prilikom želimo svu sreću u daljnjem političkom djelovanju kroz treću stranku po redu, želi dotičnog upoznati sa nekoliko stvari.

Tvrdnje o tome kako se u SDP-u pojedinci bore za svoj interes, jeste tvrdnja koja nikako ne stoji za našu organizaciju. Naš bivši drug Turkušić trebao je biti svjestan da je naša organizacija jedna od rijetkih u kojoj je jedino bitan glas našeg člana, u šta se i Turkušić mogao uvjeriti, nakon nekoliko njegovih dužih istupa kroz organe organizacije, sa kojima se većina članova nije slagala.

Bez obzira na razlike u mišljenjima, koji su ponekad graničili sa uvredama i prijetnjama prema članovima od strane dotičnog, zbog dobrih odnosa u organizaciji nikada nije bio sankcioniran, te je samoinicijativno prestao dolaziti na sjednice organa. Njegova ostavka je samo logičan slijed tih događaja, dok ćemo mi, u SDP-u Novo Sarajevo i dalje cijeniti sve članove i njihova mišljenja. Na kraju, to je i prepoznato i od strane članova, ali i od strane glasača naše općine.

Međutim, još je gora tvrdnja kako je iz SDP-a odstranjen ili marginaliziran neko ko je bio pripadnik Armije BiH. Nećemo sada govoriti o čitavom SDP-u, nego bi našeg bivšeg druga upoznali sa time da u sklopu naše organizacije, kroz organe ili kroz članstvo, aktivno djeluju časni branioci Sarajeva i BiH, poput Mustafe Polutka, Samira Suljevića, Envera Zornića, Envera Tunovića, Damira Malešića, Ize Tinjka, Žana Matića, Denisa Mačkića, Predraga Vasilića, Rame Kunte, Dejana Kavaleca i mnogih drugih, koji, osim SDP BiH, druge partije nemaju!