Trojka predvođena SDP-om će ovu zemlju vratiti na pravi kurs

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku i komentirao trenutnu političku situaciju u BiH s posebnim osvrtom na predsjednika RS Milorada Dodika.

Kako kaže Mijatović, Dodik je decenijama navikao da sa svojim dugogodišnjim partnerima iz Sarajeva igra igrokaz nacionalističkog nadjačavanja.

“Skoro dvije decenije su on i njegovi partneri iz Sarajeva, dokazivali ko je veći “patriota” dok je zajednička pljačka naroda funkcionisala po ključu”, kaže Mijatović.

Trojka predvođena SDP-om, dodaje on, je izabrala teži put i na mrak odgovorila svjetlom, na sukob odgovorila pruženom rukom.

“Taj model sad već jasno se pokazao kao poguban po Dodika, on je danas potpuno u brisanom prostoru i u nikad većem sukobu sa čitavom međunarodnom zajednicom.

Dodiku slijedi kraj, a jedini ko ga pokušavavaju spasiti su njegovi decenijski partneri iz Sarajeva koji su u očaju jer su u opoziciji, kao i Dodikova “opozicija” u RS-u koja decenijama zapravo drži Dodika na vlasti u nadi da će jedan dan postati Dodik.

Vaše šuplje “patriotske” priče ne prolaze, Dodiku slijedi brutalan obračun sa modernim svijetom, on ide sa političke scene, ali sa njim odlaze i decenijski nacionalistički partneri iz Sarajeva.

Bosna i Hercegovina se brani mudrom politikom i čestitom politikom, a na šupljom jednonacionalom pa iz kog god naroda da dolazili!!!

Trojka predvođena SDP-om će ovu zemlju vratiti na pravi kurs svidjelo se to vama ili ne, matrice ćemo razbiti nacionalistima svih boja u oba entiteta budite sigurni!”, zaključio je Mijatović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.