KO SDP BiH Tuzla:

Tražit ćemo izmjenu zakonskih rješenja sa ciljem potpune zaštite radničkih prava

Na pres konferenciji održanoj 27.04.2018. godine, Klub poslanika SDP BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona, ovim putem još jednom želi da je izradio i Skupštini Tuzlanskog kantona ponudio „Deklaraciju o radničkim pravima“.

Poslije jednoglasnog usvajanja „Deklaracije“ od strane Skupštine Tuzlanskog kantona, u cilju provedbe Deklaracije, Klub poslanika je organizovao sastanak sa Direktorom uprave za inspekcijske poslove tuzlanskog kantona.

Tema sastanka je bila primjena Deklaracije o radničkim pravima, kao i problemi sa kojim se susreće Uprava za inspekcijske poslove, a po pitanju primjene Deklaracije o radničkim pravima.

Uprava za inspekcijske poslove delegirala je problem ograničenja zakonskih rješenja, a po pitanju radničkih prava koja tretira pomenuta Deklaracija.

S obzirom da je u Deklaraciji jednim članom rečeno, da će se vršiti stalna revizija zakonskih propisa zajednički je zaključeno da se pokrene Inicijativa prema skupštini Tuzlanskog kantona, u kojoj ćemo tražiti izmjenu zakonskih rješenja, sa ciljem potpune zaštite radničkih prava.

Podsjetimo Vas, da su radnici veoma ugroženi od strane onih poslodavaca i javne administracije koji ne poštuju postojeće zakonske odredbe. Prošli put smo naglasili da se zalažemo za legalizaciju rada i radničkih prava. Iz godine u godinu sve su teži primjeri kršenja radničkih prava, mi smo odlučni u borbi za radnike i njihova prava.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.