Savjet za zdravstvo KO SDPBiH Tuzla

Tražimo precizne smjernice za rad zdravstvenih ustanova

Savjet za zdravstvo KO SDPBiH Tuzla prateći epidemiolosku situaciju u Kantonu, koja je stabilna, smatra da treba izraziti veliku zahvalnost i odati priznanje našim građankama i građanima, koji su odgovornim ponašanjem u proteklom periodu najviše doprinijeli ovako stabilnoj epidemioloskoj situaciji.

Time su pomogli zdravstvenim radnicima da imaju manje posla nego u nekim drugim državama, pa su ga odradili na najbolji mogući način, na čemu im takođe izražavamo veliku zahvalnost i odajemo priznanje. Ovako odgovorno ponašanje naših građanki i građana očekujemo svakako i u narednom periodu, jer će to biti glavni faktor za zaustavljanje pandemije i sprečavanje ponovne pojave ove bolesti.

Pošto se u narednom periodu, zbog povoljne epidemioloske situacije, očekuje popuštanje protivepidemijskih mjera, tražimo od nadležnih Ministarstava zdravstva da odmah donesu precizne smjernice za rad zdravstvenih ustanova u ovim drugačijim, povoljnijim uslovima. Te smjernice trebaju biti napisane precizno, stručno po službama, specijalnostima.

U narednom periodu, zbog stabilne epidemioloske situacije, doći će do popuštanja protivepidemijskih mjera, ali će neke mjere morati ostati sve do pronalaska vakcine ili sticanja kolektivnog imuniteta. U tim uslovima će zdravstvene ustanove otežano raditi i zato naše građanke i građane u narednom periodu molimo za strpljenje i racionalno korištenje naše zajedničke zdravstvene zaštite, da bismo je sačuvali.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu