KO SDP Sarajevo

Tražimo od KJKP ViK i SDA da daju konkretne odgovore na očite nezakonitosti u radu ovog javnog preduzeća

Povodom neuspješnog pokušaja KJKP Vodovod i Kanalizacija Sarajevo da demantira navode o brojnim nezakonitostima koje smo javno iznijeli, upućujemo čelnicima ove firme, ali i SDA koja zapravo rukovodi ovim javnim preduzećem, slijedeća pitanja:

1. Koliko je radnika, na koja radna mjesta i sa kojom stručnom spremom zaposleno u periodu otkako je Azra Muzur imenovana za v.d. direktorice KJKP ViK i ko su ti ljudi imenom i prezimenom?
2. Na koliko tendera koje je raspisao KJKP ViK je kao pobjednik izabrana firma Bihexo d.o.o. Sarajevo u vlasništvu zeta Bakira Izetbegovića i koliko su vrijedni ugovori koji su joj dodjeljeni?
3. Zašto i prema kom zakonskom osnovu KJKP ViK Sarajevo je mijenjao projekat izgradnje odvodnje oborinskih voda u sklopu izgradnje 9. transferzale Sarajevo, čiji investitor je Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i to nakon što je posao izgradnje dodjeljen firmi Euroasfalt?
4. Ko je i kako uradio poslove rekonstrukcije laguna Bačevo za koje je KJKP ViK raspisao tender za te radove nakon što su radovi već obavljeni, o čemu je i KJKP ViK javnost obavjestio putem svoje web stranice?
5. Kako je moguće da je Nadzorni odbor KJKP ViK poništio konkurs za izbor direktora ovog preduzeća, a onda rekao da ta odluka ne važi i nastavio proceduru izbora direktora?

Uopšte ne čudi da je jedan od prvih koji su stali u odbranu (ne)zakonitosti rada KJKP ViK zapravo bio Mirza Čelik, osumnjičenik koji je privođen u predmetu „Zadruga“ i predsjednik kluba poslanika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, s obzirom da je i njegova porodična firma „Telefongradnja“ d.o.o. od ovog javnog preduzeća dobila poslove vrijedne gotovo pola miliona konvertibilnih maraka. S obzirom na te činjenice, Čelik je posljednja osoba koja o KJKP ViK ima pravo govoriti bilo šta.

Pozivamo Vladu KS da ako ima imalo integriteta osigura da se poslovanje KJKP ViK vrati u zakonske okvire. U suprotnom bit će sasvim jasno kako su premijer Adem Zolj i ministri u Vladi saučesnici u brojnim nezakonitostima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.