OO SDP Jablanica

Svjedoci smo da su ulice Jablanice zatrpane snijegom

Snijeg koji je posljednjih dana padao u BiH, a i u Jablanici, po ko zna koji put je nespremnim zatekao putne i druge službe zadužene za održavanje magistralnih, regionalnih, ali i lokalnih cesta.

Svjedoci smo da su ulice Jablanice zatrpane snijegom, te se stoga pitamo kako je moguće da je izostala pravovremena i adekvatna reakcija nadležnih? Iako Općina Jablanica ima usvojene dokumente koji regulišu ovo pitanje, građani su po ko zna koji put prevareni od aktuelne vlasti, koja je još jednom pokazala da se niti zna, niti može nositi sa elementarnim problemima i s vremenskim prilikama koje su karakteristične i očekivane za ovo doba godine. Neočišćene ceste i ulice su ogledalo nesposobnosti aktuelne vlasti.

Pitamo se da li će neko napokon pokazati bar malo morala i preuzeti odgovornost ili ćemo i dalje slušati pridike o višoj sili i krivce tražiti tamo gdje ih nema. Vrlo dobro znamo da su krivci u strukturama koalicionih partnera SDA – HDZ, od općinskih struktura do kantonalnog komandanta Civilne zaštite, aktuelnog ministra turizma, od čije smo sinergije očekivali barem čiste ulice. Oni su nam pokazali da ne mogu ni toliko. Elementarna nepogoda se može desiti, ali je stvarna nepogoda aktuelna vlast.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu