Svečana sjednica SDP i DF Brčko povodom 1.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Povodom 1.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, jučer je u prostorijama SDP Brčko distrikta BiH, održana zajednička sjednica predsjedništava Demokratske fronte Brčko distrikta BiH i SDP Brčko distrikta BiH.

O važnosti 1. marta, dana kada su građani Bosne i Hercegovine odlučili da obnove nezavisnost i suverenitet jedina nam domovine, govorili su prisutni članovi na svečanoj sjednici.

U obraćanju predsjednika DF i SDP Brčko distrikta BiH istaknuta je čvrsta namjera na istrajavanju da 1. mart, Dan nezavisnosti i 25. novembar, Dan državnosti BiH, budu uvršteni kao praznici Brčko ditrikta BiH, te je ukazano na vrlo teško stanje u Brčkom i BiH.

Žalosna je činjenica da oni koji su se borili i stvarali nezavisnu BiH, danas svoja prava moraju tražiti putem protesta, dočekujući jedan od najvećih dana u istoriji na ulicama širom BiH, po izuzetnoj velikoj hladnoći, dok vladajuća politička oligarhija skoro pa i ne obraća pažnju na branitelje niti pokušava riješiti njihove probleme.

Probleme mladih niko od nacionalističkih struktura vlasti i ne pomišlja riješiti, a ekonomska situacija nikada nije bila gora. Sve je to rezultiralo, da nakon 26 godina nezavisnosti, građani Bosne i Hercegovine napuštaju svoju domovinu u potrazi za boljim životom.

Naglašena je i potreba za zajedničkim nastupom svih građanskih opcija na slijedećim opštim izborima u BiH, kako bi se konačno pobijedile nacionalističke snage koje našu državu, već dugi niz godina, tjeraju u neminovnu propast i dužničko ropstvo.

Istaknuta je i nada da će buduća vlast u BiH, predvođena SDP i DF učiniti sve što je potrebno, da idući 1. mart, Dan nezavisnosti BiH, dočekamo u boljem raspoloženju, i nadi u bolju budućnost na prostoru cijele BiH.

Sretan Vam 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine!

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu