Svečana sjednica SDP i DF Brčko povodom 1.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Povodom 1.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, jučer je u prostorijama SDP Brčko distrikta BiH, održana zajednička sjednica predsjedništava Demokratske fronte Brčko distrikta BiH i SDP Brčko distrikta BiH.

O važnosti 1. marta, dana kada su građani Bosne i Hercegovine odlučili da obnove nezavisnost i suverenitet jedina nam domovine, govorili su prisutni članovi na svečanoj sjednici.

U obraćanju predsjednika DF i SDP Brčko distrikta BiH istaknuta je čvrsta namjera na istrajavanju da 1. mart, Dan nezavisnosti i 25. novembar, Dan državnosti BiH, budu uvršteni kao praznici Brčko ditrikta BiH, te je ukazano na vrlo teško stanje u Brčkom i BiH.

Žalosna je činjenica da oni koji su se borili i stvarali nezavisnu BiH, danas svoja prava moraju tražiti putem protesta, dočekujući jedan od najvećih dana u istoriji na ulicama širom BiH, po izuzetnoj velikoj hladnoći, dok vladajuća politička oligarhija skoro pa i ne obraća pažnju na branitelje niti pokušava riješiti njihove probleme.

Probleme mladih niko od nacionalističkih struktura vlasti i ne pomišlja riješiti, a ekonomska situacija nikada nije bila gora. Sve je to rezultiralo, da nakon 26 godina nezavisnosti, građani Bosne i Hercegovine napuštaju svoju domovinu u potrazi za boljim životom.

Naglašena je i potreba za zajedničkim nastupom svih građanskih opcija na slijedećim opštim izborima u BiH, kako bi se konačno pobijedile nacionalističke snage koje našu državu, već dugi niz godina, tjeraju u neminovnu propast i dužničko ropstvo.

Istaknuta je i nada da će buduća vlast u BiH, predvođena SDP i DF učiniti sve što je potrebno, da idući 1. mart, Dan nezavisnosti BiH, dočekamo u boljem raspoloženju, i nadi u bolju budućnost na prostoru cijele BiH.

Sretan Vam 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine!