GO SDP Mostar

Svaki novi dan ignorancije nadležnih, usložnjava problem i ugrožava zdravlje građana!

GO SDP Mostar traži od tužilaštva da informiše javnost o poduzetim aktivnostima vezano za deponiju Uborak, s obzirom da je više nego jasno kako se nalazimo pred ekološkom katastrofom.

Svi dokumenti upućuju da se radilo o brutalnoj pljački javnog novca, koji za posljedicu imaju ugrožavanje zdravlja ljudi, te je dužnost i obaveza utvrditi po zakonu odgovorne osobe!

Očigledno je da ostaci lokalne vlasti kao i federalna vlada ne poduzimaju ništa ozbiljno da bi se ovaj problem riješio, što će s aspekta opravdanih zahtjeva građana sistem odvoza komunalnog otpada opet odvesti u blokadu i nesagledive posljedice.

Pozivamo inspekcijske organe da javno objave svoje nalaze i potvrde kako je jedino ispravno rješenje da se deponija Uborak od 11.09.2019 zvanično i zakonski zatvori, jer ne postoji niti jedan formalni, a ni tehnički uslov za nastavak njenog rada.

Na kraju, pozivamo predsjednika zastupničkog doma PF BiH da ne potpisuje rješenja za godišnji odmor nego sazove tematsku sjednicu o stanju na Uborku za koju su se stekli svi poslovnički uslovi, jer Mostar nema vremena čekati 45 dana u uslovima kakvi egzistiraju danas.

Federalni parlament je zbog činjenice da usvaja budžet vječnom gradonačelniku najodgovorniji da u narednom periodu utvrdi red poteza, način finansiranja i odgovorne ljude za zatvaranje, sanaciju postojeće i novu lokaciju deponije.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu