Aner Žuljević

Svaka tačka dnevnog reda u Domu naroda PFBIH košta 200 hljada KM!!

Aner Žuljević, delegata SDP BiH u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, kaže kako je ovaj Dom za godinu dana samo održao konstituirajuću sjednicu, dvije redovne i jednu vanrednu.
„Ovaj saziv Doma uspio je obraditi “nevjerovatnih” 28 tačaka dnevnog reda, što je više nego sramotno uzimajući u obzir da će nas njegov rad za godinu dana koštati pet miliona i 167 hiljada KM!!!!

Ako se primijeni jednostavna matematika, možemo zaključiti da je građane/porezne obveznike jedna sjednica Doma naroda FBiH koštala 1.722,333 KM (cca 2 milion KM).
Ukoliko istu matematiku primjenimo na obrađene tačke dnevnog reda doći ćemo do zaključka kako nas je svaka tačka u ovoj godini (ukupno 28 obrađenih) koštala 184.535,00 KM (cca 200 hiljada KM).

Na kraju, jasno je kako se sa ovim novcem koji je doslovno bačen moglo riješiti mnogo stvarnih životnih problema, od besplatnih udžbenika za svu djecu, obnoviti kompletan Dom u Pazariću, pomoći liječenje djece u inozemstvu da roditelju ne skupljaju novac SMS porukama, kupiti IT učionice za sve srednje skole u FBiH, sufinansirati hiljade parova kroz Zakon o biomedicinski potpomognutoj oplodnji, kupiti novi aparati za dijalizu, jer je starima već godinama unazad istekao rok trajanja i bezbroj je drugih primjera!

Laž je da novca nema, očigledno nema jedino za građane, dok se u politici novac doslovno razbacuje!

Na djelu je brutalna neodgovornost koju je proizveo budžetski konformizam izbornih pobjednika koji su godinu dana od izbora dali sebi za pravo oteti institucije od građana koji ih uredno plaćaju kroz poreze i druge namete.

Politika je preuzela sve ingerencije, a građani kao njihovi poslodavci ne mogu da otpuste one koli ne rade u njihovom interesu.
Zato nam trebaju pošteni i vanredni izbori, kao preduslov za poštenu vlast“, naveo je Žuljević.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu