Elvis Botić

Šurovanje SDA s HDZ-om skupo je koštalo građane Žepča

Općinsko vijeće Žepče danas je nakon višesatne rasprave usvojilo odluku o preuzimanju osnivačkih i vlasničkih prava i obaveza nad društvom Radio-televizija Herceg-Bosne d.o.o. Mostar. Tako Općina Žepče od danas postaje suvlasnik RTV Herceg-Bosne sa dva posto udjela.

Vijeće je sa 15 glasova “za” odlučilo da sredstva građana ove općine uplati na račun Televizije Herceg-Bosna. Radi se o iznosu od blizu 30.000 KM na godišnjem nivou.

Prije samog glasanja sa sjednice Općinskog vijeća Žepče izašli su vijećnici Stranke demokratske akcije i Socijaldemokratske partije ne želeći učestvovati u donošenju navedene odluke. U izjavi za Klix.ba vijećnik Elvis Botić je kazao da je sa sjednice izbačen jer je radio prijenos uživo na svom Facebook profilu nakon čega je sjednica prekinuta, a on i SDA se nisu vratili na njen nastavak.

“Šurovanje SDA s HDZ-om debelo je koštalo Bošnjake u Žepču. HDZ je prije godinu pokrenuo priču da Komšić bude persona non grata pa je SDA tada bila suzdržana i to je njima bio vjetar u leđa. Načelnik Zovko je dobio 1.000 glasova u mjesnim zajednicama gdje je većina i ovako im vraća. Smatramo da se novcem građana ne smije plaćati nijedna privatna televizija, posebno Herceg-Bosne, koja je zamišljeni privatni politički projekt Dragana Čovića”, kazao je Botić te je dodao:

“Ovo nije dobronamjerno prema stanovnicima Žepča i ovim se evociraju uspomene na loše stvari i sve nas ovo vraća na loša vremena. Ova televizija je 2016. godine podigla kredit kako bi izmirila obaveze prema uposlenicima, što pokazuje ozbiljnost ove situacije. Jednostavno, politički projekt kratkog daha”.

klix.ba