KO SDP HNK

Superhik Vlada HNK je svojim neodgovornim ponašanjem milione KM bacila niz vodu

Kantonalna organizacija Socijaldemokratske partije BiH Hercegovačko-neretvanskog kantona daje punu podršku zahtjevima doktora koji su očigledno shvatili da su prevareni od premijera koji se u svakom javnom nastupu voli pohvaliti kako je pozlatio kanton od kad je došao.

Iako smo na Skupštini u raspravi vrlo jasno naglasili kako se radi o sporazumu koji nije finansijski osiguran, ipak smo vjerovali da na strani potpisnika imamo odgovorne ljude koji neće sebi dozvoliti da se politički poigraju i sa doktorima i sa pacijentima.

Vjerujemo da istrajavanje sindikata na poštivanju kolektivnog ugovora znači prije svega borbu da se zaustavi egzodus medicinskih radnika koji je na sceni već par godina i da građanima HNK sačuvaju pravo na zdravstvenu zaštitu.

Nažalost, danas smo svjedoci da je sirovo strančarenje vlasti kroz predizborno vrijeme u dijeljenju novca svojim tajkunima kroz namještene javne pozive, političke poticaje, grantove za obnove rostilja “pojelo” novac zdravstvenih radnika.

Sve je to “ukrašeno” tajnim odlukama za finansiranje podobnih medija koji su trebali po zadatku stvoriti sliku kako je od dolaska ove Vlade svima nama kuća od čokolade, a prozori od marmelade.

Naravno, opet ćemo u narednim danima čitati naručene marketing tekstove o najboljoj Vladi na svijetu koja nažalost po sve nas zajedno ima američki vozni park, a kojoj se djeca i dalje i griju na drva u školama, nastavnici nose od kuće krede u škole, predškolski odgoj su zaboravili kao da ne postoji, pacijenti nose Paracetamol u bolnicu, a policija treba u istim čizmama izdržati više godina.

Superhik Vlada je svojim neodgovornim ponašanjem milione maraka bacila niz vodu, a “slučajno” zaboravila kako ima potpisan ugovor u kojem je dužna finansirati svoje obaveze.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu