Općina Gradiška

Suljkanović najavio nekoliko konkretnih projekata

Izvjesna je adaptacije Osnovne škole u Dubravama, bilo je razgovora i o obnovi zgrade porodične medicine u Orahovi, o obnovi puta u Liskovcu, a postoje i određeni projekti na nivou države i entiteta

Slika

Općina Gradiška je spremna da podrži važne projekte koji su kandidovani u mjesnim zajednicama u kojima žive povratnici bošnjačke nacionalnosti i domicilno stanovništvo – istakao je potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović prilikom današnje posjete toj lokalnoj zajednici.

Suljkanović je najavio i nekoliko konkretnih projekata.

-Izvjesna je adaptacije Osnovne škole u Dubravama, bilo je razgovora i o obnovi zgrade porodične medicine u Orahovi, o obnovi puta u Liskovcu, a postoje i određeni projekti na nivou države i entiteta – rekao je entitetski potpredsjednik.

Suljkanović je s načelnikom općine Zoranom Latinovićem razgovarao i o problemu nezaposlenosti stanovništva i konstatovao da će zbivanja u Federaciji BiH negativno utjecati na potencijalne investitore da svoja sredstva ulažu u BiH, odnosno oba entiteta.

Latinović je rekao da je općina Gradiška u protekloj godini napravila objektivne pomake kada je u pitanju obezbjeđenje što boljih uslova života za sve njene građane. On je izrazio spremnost da lokalna zajednica podrži kandidovane projekte.

-Općina Gradiška spremna je da ponudi određene olakšice i provodi aktivnosti za podizanje prerađivačkih kapaciteta kako bi se stvorili preduslovi za održiv opstanak naših ruralnih područja i ukupne poljoprivredne proizvodnje – naglasio je Latinović.

Također, potcrtao je da se samo u uslovima međusobnog razumijevanja, stabilnosti i racionalne percepcije stvarnosti zajedničkim naporima mogu prevladati ekonomske i socijalne posljedice loše tranzicije, otvorenosti granica i nedovoljne iskorištenosti prirodnih potencijala.

Potpredsjednik RS-a je nakon sastanka s načelnikom općine Gradiška Zoranom Latinovićem posjetio Dom za alternativni smještaj u Mjesnoj zajednici Rovine, Osnovnu školu u Dubravama, te neke od privrednika s područja mjesnih zajednica Dubrave i Liskovac.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.