Četvrta konvencija Foruma seniora/ki SDP BiH

Suada Hadžović predsjednica FOS-a SDP BiH

Jučer je u Sarajevu održana Četvrta konvencija Foruma seniora/ki SDP BiH, kojoj su prisustvovali Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, potpredsjednik Zekerijah Osmić i generalni sekretar Irfan Čengić, te predsjednice FOŽ-a i FSA Nermina Zaimović-Uzunović i Besima Borić.

Nakon usvajanja Poslovnika o radu Konvencije, Izvještaja o radu FOS-a za period maj 2010-maj 2015godine, Programske deklaracije i Odluke o unutrašnjem organizovanju FOS-a, delegati Konvencije su izabrali organe FOS-a za naredni četverogodišnji period.

Izabrano je Predsjedništvo FOS-a od 17 članova, zatim predsjednica FOS-a Suada Hadžović,potpredsjednici Fehret Terzić i Manda Bećirović, te generalni sekretar Nedžad Salkičević.

U toku sjednice Konvencije vijest o rehabilitaciji Draže Mihailovića, četničkog vođe iz Drugog svjetskog rata,delegati su primili sa gnušanjem i nevjericom da je takvu odluku donijela vrhovna pravosudna institucija države, potencijalne kandidatkinje za prijem u EU.

Između ostalog, u svojim reakcijama su istakli:

„Mi seniori, kao temeljni biološki i politički kontinuitet vrijednosti antifašizma na kojima počiva moderna Evropa, smatramo da je odlukom Vrhovnog suda R Srbije o rehabilitaciji Draže Mihailovića, zadan težak udarac antifašističkom pokretu i istorijskim činjenicama, povrijeđene rane žrtava četničkih zločina i dovedena u opasnost stabilnost odnosa na prostorima bivše Jugoslavije i Regiona.

Osuđujemo politiku rehabilitacije zločinaca iz Drugog svjetskog rata,te pozivamo institucije ujedinene Evrope da osigura čistotu vrijednosti,standarda i kriterija na kojima počiva i poduzme mjere zaštite od ugrožavanja od političkih zastranjivanja, od težnji za promjenom istorije i istorijskih činjenica, kakav je cilj Odluke Vrhovnog suda R Srbije.

Pozivamo Predsjedništvo BiH da protestnom notom zatraži od Vlade R Srbije da preuzme odgovornost za poremećaj stabilnosti međudržavneih odnosa i stabilnosti u Regionu, koje može ozbiljno dovesti u pitanje donesena Odluka.“

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.