Suad Burić

Rođen je u Brčkom 1966.godine. Osnovnu i srednju školu, CUO „Boriša Kovačević“ završio je u Brčkom. Zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je 1991. godine na Ekonomskom fakultetu Brčko. Na radnom mjestu samostalnog programera u DD „Merkur“ radio je 1992. godine. U periodu 1996-1998 godina radio je kao šef komercijale u DD „Novogradnja“ Brčko- Gornji Rahić, a od tada do uspostave Brčko Distrikta BiH u multietničkoj administraciji Brčko radio je na radnom mjestu šefa Odsjeka za obnovu i razvoj. Uspostavom Distrikta pa sve do 2008 godine radio je kao šef pododjeljenja za podršku mjesnim zajednicama, udruženjima građana i NVO. U proteklom mandatu kao poslanik u Skupštini Brčko Distrikta BiH se zalagao za veću brigu o mladima kroz donošenje Zakona o mladima čiji je bio i predlagač, zalagao se za ekonomski i privredni razvoj Brčko Distrikta BiH.