Forum mladih SDP BiH Sarajevo

Studentski dom Bjelave je opasan po život

Posljednji slučaj urušavanja u prostorijama Studentskog doma Bjelave je podsjetnik dugogodišnje neodgovornosti i nerada njegove uprave i nadležnih u KS-u. Na sreću, niko nije povrijeđen, ali na nesreću za očekivati je da niko neće biti sankcionisan za svakodnevno ugrožavanje života  studenata i uposlenika Studentskog doma Bjelave. Obzirom na nehumane uslove, nema sumnje da je Dom postao opasan po život. Očito je da postoji nesposobnost u SDA i SBB-a kao nosiocima vlasti u KS-u da na odgovarajući način potroše silan novac koji studenti plaćaju za boravak u Domu.

Forum mladih SDP BiH Sarajevo postavlja upravi Studentskog doma Bjelave i kantonalnoj vlasti sljedeća pitanja:

Gdje i kako se troši novac koji studenti uplaćuju za boravak u Domu?

Da li je istina da nisu reagirali na upozorenja studenata da može doći do urušavanja?

Da li u domovima na Bjelavama i Nedžarićima borave pojedinci koji nemaju pravo na to?

Da li se linijom nepotizma omogućava boravak u novom paviljonu u Studentskom domu Bjelave?

Nadamo se da će studenti i javnost dobiti odgovore od uprave koja se hvali svojim radom, a stvarnost je demantira. Forum mladih SDP BiH Sarajevo poziva i SPUS da se konačno uključi u rješavanje studentskih problema ali ne kao ranije kada su u akciji za renoviranje doma izdvojili 50,00KM a na iznajmljivanje vozila 8.000,00KM.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu