Edin Delić

Struje u SDA se obračunavaju preko leđa građana općine Lukavac

Edin Delić, načelnik Općine Lukavac, smatra da je inicijativa za njegov opoziv očajnički potez SDA Lukavac pod diregentskom palicom Mirsada Kukića i Tarika Arapčića, ali i potvrda uspjeha aktivnosti koje pokreće u Općini Lukavac.

„Struje u SDA se obračunavaju preko leđa građana općine Lukavac. Plaše se očitog i dramatičnog pada ugleda i slabljenja uticaja SDA. Iako je za nepunih godinu dana pokrenuto, urađeno i pripremljeno mnogo toga, krenulo se u pokušaj opoziva.

Znao sam za ovo, pa nisam iznenađen niti nespreman.

Danas sam još više odlučan istrajati, boriti se i još više se truditi i raditi najbolje što znam u interesu građana. Zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način dali doprinos ili me podržavaju danas.

Bilo bi fer da je u Federaciji BiH na snazi norma po kojoj se raspušta Općinsko vijeće i provode novi izbori ako ne uspije opoziv načelnika, a kako je regulisano u Republici Srpskoj.

Zanimljivo je vidjeti zabrinuto društvo SDA vijećnika i političkih aktivista, državnih službenika, direktora javnih ustanova i preduzeća, direktora škola kako pokušavaju spasiti općinu Lukavac od načelnika sa nepunih godinu staža na funkciji, koji je voljom građana dobio mandat od 4 godine.

Dok pišem ovo pokrenuti su infrastrukturni projekti na Općini Lukavac u vrijednosti od 8 miliona KM, u pripremi je projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju pročistača pitke vode za grad Lukavac, a umjesto da dalje govorimo i radimo na razvoju Općine, nameću se opoziv i referendumi kao tema.

Siguran sam da građani općine Lukavac danas znaju ko se za šta zalaže na Općinskom vijeću i u lokalnoj politici, te da slijedi masovan odaziv i odgovor građana“, navodi Delić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu