Dragan Stevanović

Stranačke igre opstruiraju rad Doma naroda

Delegat SDP BiH u Domu naroda Parlamenta FBiH Dragan Stevanović izjavio je tokom današnje sjednice da problem u tom domu predstavlja što mu se pokušavaju nametnuti igre političkih stranaka a ne interesi konstitutivnih naroda.

Dodao je da delegatima koji nisu došli na današnju sjednicu odgovara da Klub Srba ne bude konstituiran kako bi političkim sukobljavanjima u medijima mogli opstruirati jedan narod da ostvari svoja legitimna prava u Federaciji.

Stevanović je naveo da bi proces formiranja vlasti na višim nivoima danas možda bio odblokiran da su delegati iz SDA ili HDZ-a iz reda srpskog naroda s delegatima iz SDP-a formirali Klub Srba u Domu naroda, i pred protivljenja delegata iz SNSD-a.

– Možda tada ne bismo više bili taoci SNSD-a ali izgleda da nekome u SDA i HDZ-u ne odgovara da vlast bude formirana jer onda mogu nastaviti sakrivati nelegalne aktivnosti – istakao je Stevanović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu