Stojanović: Palmer je zadovoljan transparentnošću vlasti u Kantonu Sarajevo

Specijalni predstavnik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za zapadni Balkan Metju Palmer (Matthew Palmer) održao je danas u Sarajevu sastanak s odabranim zastupnicima u Skupštini KS.

Na sastanku su bili Igor Stojanović (SDP), Vedran Jakupović (NiP), Sead Milavica (DF), Jasna Duraković (SBB), Vildana Bešlija (Naša stranka) i Amra Junuzović-Kaljić (NBL).

S Palmerom je na sastanku bio i ambasador SAD Erik Nelson (Eric), a iz Ambasade SAD kratko je saopćeno da se razgovaralo o važnim „reformskim naporima i inicijativama koje koalicija poduzima kako bi odgovorila na potrebe i brige građana Kantona“.

Stojanović je za „Avaz“ otkrio o čemu su razgovarali. Kako nam je rekao, razgovor je bio pozitivan, a zastupnici su skrenuli pažnju na projekte koji su značajni za šestorku u ovom trenutku te o samom pristupu i transparentnosti.

– Na taj način želimo pokazati da se može drugačije vladati. Palmer je pred Stejt departmentom pohvalio drugačiju viziju. Isto tako smo mu objasnili da će naš nastavak zavisiti od stabilnosti, jer je pritisak sve veći – rekao je Stojanović.

Između ostalog, govorili su o unapređivanju u oblastima zdravstva i obrazovanja.

– To su dvije najznačajnije grane za građane u Kantonu Sarajevo. Ne želimo više dozvoliti da građani nemaju u domovima zdravlja osnovne potrebe. Te usluge moraju se sistemski rješavati. Palmer je zadovoljan našom transparentnošću i izrazio je da želi pomoći u svim oblastima u kojima mi pokažemo napredak. Pratit će sve naše projekte i, kako su rekli, vidjeli su da ova vlada nije korumpirana kao prethodna. Palmer je vrlo jasno rekao da je sve u šta su ranije investirali propalo zbog netransparentne vlasti i da su pare završile mimo projekata – zaključio je Stojanović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu