Zukan Helez

Što prije zakazati sjednicu u Parlamentu o boračkim problemima

Odmah po otvaranju današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, poslanik Socijaldemokratske partije BiH Zukan Helez zatražio je da što prije bude zakazana i posebna tematska sjednica koja će biti posvećena boračkoj problematici u FBiH.

Predsjedavajući tog doma Edin Mušić odgovorio je da će se Kolegij Doma na jednom od njegovih narednih zasjedanja odrediti o zakazivanju ne samo te već i drugih tematskih sjednica čije održavanje su ljetos, prije godišnjih odmora, zatražili poslanici.

Poslanik Helez, pak, kaže da nije zadovoljan ovim Mušićevim odgovorom.

Ponovio je insistiranje da tematsku sjednicu o problemima boračke populacije treba zakazati što hitnije jer, kako je dodao, demobilisanim borcima koji već mjesecima borave, u znak protesta, u šatorskom naselju formiranom ispred sjedišta Federalne vlade, treba stvoriti uvjete da što prije dobiju zadovoljavajuće rješenje i odu svojim domovima.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu