SDP BiH Travnik

Što prije sazvati sjednicu OV Travnik

Već su prošla skoro dva mjeseca od posljednje sjednice Općinskog vijeća Travnik, a vladajuće SDA i HDZ BiH ne mogu i neće da dogovore dnevni red za narednu sjednicu OV. Vjerovatno misle da u ovom gradu i u našoj općini sve funkcioniše kako treba, pa nema potrebe da se ispunjavaju aktivnosti usvojene u Programu rada OV Travnik za 2017.godinu.

Zvuči nevjerovatno i da će vijećnici uredno primiti svoje paušale za august i septembar, bez ijedne aktivnosti na poboljšanju uslova života u našoj općini. Paušali u iznosu od 700,00 KM, koje će svi vijećnici primiti za ova dva mjeseca nerada, nisu ništa drugo već novac uzet od radnika u sektoru tekstila i obuće, koji se dobro namuče da zarade plate koje su najmanje u Federaciji BiH, a uredno plaćaju svoje poreske obaveze.

Koristimo ovu priliku da javno pozovemo SDA i HDZ BiH da se dogovore i što prije sazovu sjednicu OV Travnik, kako bi na dnevni red došle tačke koje opterećuju političku situaciju u gradu. Izgradnja biciklističke staze u dužini od 300 metara (??? ), koju će građani Travnika platiti kao da gradimo autoput, Gradski trg u Travniku na koji je postavljena oprema koja ne zadovoljava uslove objavljene u konkursu za izgradnju trga, presuda Ustavnog suda F BiH protiv Općine Travnik o neustavnoj Odluci o visini komunalnih taksi, i da dalje ne nabrajamo promašaje trenutne garniture koja je na vlasti u Travniku već predugih 25 godina.

Gospodo iz vladajućih stranaka, počnite raditi posao i ispunjavati svoja obećanja koja ste dali svojim biračima, a koje ne znate kako da ispunite, jer nemate sposobnosti za to!

 

Klub vijećnika OO SDP BiH Travnik
u Općinskom vijeću Travnik


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu