Sjednica Predsjedništva SDP BiH

Što hitnije završiti proces uspostave vlasti

Predsjedništvo SDP BiH pozdravlja Izjavu o evropskom putu BiH, koju su osvojila oba doma Parlamenta BiH, što znači da tek sada predstoje ozbiljne i konkretne aktivnosti, gdje će se vidjeti koje su od stranaka dale podršku proforme, a ko je zaista spreman raditi na reformama koje su preduslov za članstvo BiH u Evropskoj uniji.

Slika

Na današnjoj sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH članovi su najoštrije osudili sinoćnji fizički napad na Muniba Husejnagića, člana Predsjedništva SDP BiH i premijera Zeničko-dobojskog kantona.

Istaknuto je da se u ovom slučaju radilo o mučkom napadu na čovjeka koji je, u proteklom mandatu, časno i pošteno obnašao funkciju Premijera ZDK, o čemu govore brojni konkretni primjeri sa terena, posebno u vrijeme prošlogodišnjih majskih poplava.

Predsjedništvo SDP BiH pozdravlja Izjavu o evropskom putu BiH, koju su osvojila oba doma Parlamenta BiH, što znači da tek sada predstoje ozbiljne i konkretne aktivnosti, gdje će se vidjeti koje su od stranaka dale podršku proforme, a ko je zaista spreman raditi na reformama koje su preduslov za članstvo BiH u Evropskoj uniji.

Predsjedništvo SDP BiH poziva stranke koje čine novu parlamentarnu većinu da hitno privedu kraju proces formiranja vlasti. Dalje odugovlačenje ovog procesa i trgovanje ministarskim i drugim foteljama može imati nesagledive posljedice na evropski put BiH i obaveze koje proizilaze iz Izjave, a ignorisanje pružene ruke iz Brisela može biti vrlo opasno po sudbinu BiH i njenih građana.

Članovi Predsjedništva SDP BiH su osudili nedavno povećanje plata izabranih i imenovanih zvaničnika u Skupštini Tuzlanskog kantona. Ovaj neprimjereni potez, koji je došao u vrijeme sve izraženijeg socijalnog bunta u ovom kantonu, što prije treba korigovati i vratiti na nivo prošlogodišnjeg smanjenja od 30 posto.

Na sjednici Predsjedništva utvrđen je prijedlog o novoj visini članarine, pa će tako ubuduće godišnja članarina u SDP BiH iznositi 12 KM, dok će za penzionere, studente i ugrožene socijalne kategorije članarina iznositi samo jednu KM godišnje.

Članovi Predsjedništva su na sjednici upoznati i sa informacijom o realizaciji prezentacije Programa rada SDP BiH za 2015. godinu, koji je tokom februara promoviran u većini kantonalnih i regionalnih organizacija, gdje je naišao na odličan prijem kod većine članstva. Istaknuto je da će prezentacija Programa biti nastavljena i tokom marta u organizacijama u kojima, do sada, Program nije predstavljen.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.