Stjepan Mesić i Jasmin Imamović posjetili tvrđavu u Srebreniku

Gradonačelnik Tuzle i član Glavnog odbora SDP BiH, Jasmin Imamović, susreo se sa bivšim predsjednikom Republike Hrvatske i počasnim građaninom Tuzle, Stjepanom Mesićem, njegovim saradnicima i prijateljima.

U okviru susreta, bivši predsjednik Republike Hrvatske i gradonačelnik Imamović, posjetili su Stari grad u Srebreniku, jedan od simbola kontinuiteta bosanskohercegovačke državnosti, srednjevjekovnu tvrđavu, u kojoj su, između ostalih, stolovali bosanski ban Stjepan II Kotromanić i njegov nasljednik i prvi bosanski kralj, Tvrtko I Kotromanić.

Mesić je počasni građanin Tuzle od oktobra 2015. godine kada mu je povodom 72-godišnjice odbrane Tuzle dodijeljeno to priznanje.

“Tuzla je u najtežim trenucima sačuvala ono što je njena osnova, toleranciju, odsutnost odvajanja po bilo kojoj osnovi. Suživot u toleranciji je jedini izlaz iz vrtloga i uzajamne mržnje u koje su nas bacali ratovi.”, rekao je ovom prilikom Mesić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu