SDP BiH
Anisa Bašović Čengić

Stari Grad dijeli sredstva za Start Up biznise

Nakon što je usvojen prijedlog SDP BIH Stari Grad Sarajevo o finansiranju „Start Up biznisa“, danas je raspisan i javni oglas za dodjelu sredstava iz ovog fonda. Ukoliko imate poslovnu ideju i potreban vam je početni kapital prijavite se na javni oglas u Općini Stari Grad do 06.09.2017. godine. Inicijativu za kreiranje posebnog granta i pomoć mladim privrednicima predložila je Anisa Bašović Čengić, vijećnica SDP BiH u Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo.

„Ovo je samo jedna od mjera kojima se trudim da osiguramo razvoj privrede i nova radna mjesta. Nastojimo da od Starog Grada napravimo sigurnu i poželjnu općinu za privrednike, te da mladim ljudima pomognemo u nastojanju da sami sebi osiguraju posao.

Naši mladi ljudi su puni poslovnih ideja, ali ih država steže, plaši i ne ohrabruje ih dovoljno da sami naprave taj riskantni korak. Na nivou Općine ne možemo mijenjati neke uredbe definisane na višim nivoima, ali možemo i hoćemo učiniti sve što je u našoj moći da podržimo i zaštitimo sve poštene privrednike, a naročito mlade. To pokazujemo i ovim grantovima.

Pozivamo sve mlade privrednike da se prijave i pokrenu biznis u Starom Gradu. Ukoliko imate poslovnu ideju i potreban vam je početni kapital, ovo je idealna prilika za vas. Ako imate problem ili smatrate da je neka od procedura u Općini prekomplikovana ili imate neki novi prijedlog za olakšicu i podršku privredi, javite nam se, rado ćemo se uključiti“, ističe Anisa Bašović Čengić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu