Šta se dešava sa obrazovanjem u Gradačcu?

Nakon direktora JU OŠ “Dr. Safvet-beg Bašagić” ostavku je podnio i VD direktor škole JU OŠ “Ivan Goran Kovačić” Alen Mulić (nedavno je i prethodnik Alena Mulića direktor Esed Karić podnio ostavku na mjesto direktora). Ostavke su podnijete zbog toga što ne žele da učestvuju u nelegalnim radnjama tj. pritisku da nelegalno zaposle određene ljude pred izbore od strane ministra MUP-a TK Huseina Topčagića. Jedan direktor Ivan Goran Kovačića je već podnio ostavku zbog pritisaka oko nelegalnih radnji vezanih za parking pored te škole. Kako saznajemo za direktoricu će biti postavljena J.Ć iz Tuzle koja će kada završi posao otići u Tuzlu, a nama ostaviti haos.

Isto tako, Zlatan Muratović (SBB) ministar obrazovanja TK ne može pobjeći od odgovornosti da to sve nijemo posmatra, i dopušta da se na jedan takav bezobrazan i prljav način pravi vojska glasača za predstojeće izbore.

Želimo naglasiti da ćemo se suprotstaviti ovakvom kriminalu preko predstavnika u Općinskom vijeću, preko OO SDP BiH Gradačac, kao i predstavnika SDP BiH u Vladi TK. Obrazovanje je stub svakog društva i bez njega se sve može lako da uruši, zbog toga ćemo se svim silama boriti protiv ovakvog tipa otvorenog kriminala!

OO SDP BiH Gradačac – tim za informisanje