Prof. dr. Denis Bećirović

Sretan Božić katolicima u Bosni i Hercegovini i inozemstvu!

Uzoriti nadbiskupe vrhbosanski, kardinalu Puljiću,

Poštovani građani katoličke vjeroispovijesti,

Povodom katoličkog Božića upućujem Vama i svim građanima katoličke vjeroispovijesti najiskrene čestitke. Želim da ovaj veliki praznik podari dodatnu snagu svim ljudima koji se zalažu za istinu, pravdu, povjerenje, pomirenje, međuvjersku i međunacionalnu toleranciju u zajedničkom življenju svih u državi Bosni i Hercegovini.

Božić je prilika za obnavljanje veza i zajedništva, vrijeme dobrote i solidarnosti, praznik koji u središte stavlja dostojanstvo čovjeka. On je i prilika da afirmiramo vrline kao što su: sloboda, jednakost, ljubav, pažnja, dobročinstvo, pravedno postupanje, činjenje dobra, suprostavljanje zlu i nepravdi i njihovo otklanjanje. Danas, više nego ikada, čovjeku ne manjka sredstava za život, ali mu nedostaje vizije i traganja za smislom i zajedničkim ciljevima.

Pitanje života, slobode, prava, vjere, oblika vlasti i sreće ostaju dominantna za svako društvo. O tome, između ostalog, govori i američka Deklaracija o nezavisnosti iz 1776. godine. U jednom dijelu njenog teksta stoji: „Mi držimo da su ove ustine same po sebi očite: da su svi ljudi stvoreni jednakima, da im je njihov Stvoritelj podario neka neotuđiva Prava, da u ta prava spadaju Život, Sloboda i potraga za srećom“.

Želim da se zajedno borimo za državu slobodnih građana koji imaju jednaka prava i obaveze.

Želim da najradosniji kršćanski praznik provedete u miru, zdravlju, sreći i u krugu svojih pоrоdicа i prijatelja.

S poštovanjem,

Prof. dr. Denis Bećirović


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu