SDP BiH Tešanj

Sretan 5. oktobar-Dan učitelja

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. oktobra. Taj dan se obilježava u više od 100 zemalja svijeta, a proglasio ga je UNESCO 1994. godine.

Osnov za razvoj  jednog društva je odgojno-obrazovna djelatnost. O stanju obrazovanja u BiH najbolje pokazuje odnos vlasti prema problemima u kojem se nalazi obrazovanje i prosjvetni radnici danas.
Opterećeno raznim ideologijama, političkim ciljevima, podjelama, sa minimalnim primanjima prosvjetnih radnika, obrazovanje, danas, najmanje priprema mlade za život i rad, a generira podjele i sukobe.

U želji za bolje dane i zasluženo mjesto u BH društvu svim prosvjetarima, a posebno naše Općine, čestitamo 5. oktobar-Dan nastavnika/učitelja.

U ime Općinske organizacije SDP BiH Tešanj i svoje osobno.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu