Saša Magazinović

Srbija je potpisnik Dejtonskog mirovnog sporazuma, a nikako njegov garant

Srbija je potpisnik Dejtonskog mirovnog sporazuma, a nikako njegov garant – izjavio je za Fenu poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i član Komisije za vanjske poslove tog doma Saša Magazinović.

Po njegovim riječima, vlasti u Srbiji kao da se trude da pokažu da su faktor nestabilnosti u regiji, “u pauzama od učešća na međunarodnim događajima na kojima se predstavljaju kao garanti stabilnosti“.

– Sa svima se svađaju, svima guraju ‘prst u oko’, u svakome vide sve osim dobrog komšije. Da sličan dokument u kojem se spominje Sandžak usvoji bilo ko u BiH, Vučić bi momentalno sazvao Vijeće za nacionalnu sigurnost i plačnim glasom, uz dramaturške pauze i pipanje naočala, saopćio kako će svojim tijelom braniti teritorijalni integritet Srbije – kazao je Magazinović, kometirajući Strategiju odbrane i nacionalne bezbjednosti Srbije i to što se kao vanjskopolitički prioritet ističe da je očuvanje bh. entiteta Republika Srpska njihov nacionalni cilj.

Na kraju je poručio da „i kod nas i u Srbiji u narodu kažu istu stvar:’Ne čini drugome ono što ne želiš sebi’”.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu