Almir Babajić

Sramota je šta se radi građanima Zenice

Diana Bešić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica, kaže za Oslobođenje da je za utorak, 7. juni, sazvala sastanak Radnog predsjedništva na kojem treba da se dogovori datum održavanja nastavka 49. i 50. sjednice Vijeća.

Podsjetimo, 11. juna trebalo je da se desi promocija četvrte većine, odnosno grupe vijećnika koja odlučuje u GV-u Zenica. Najavljena je smjena Bešićke (A SDA) i dva člana Radnog predsjedništva Emine Tufekčić i Ekrema Ćosića (oboje iz SDA), na čija mjesta su trebali doći Almir Babajić (SDP), odnosno Sabina Delić (Snaga centra) i Meliha Salčinović (Naša stranka). No, to se nije desilo.

– Sramota je da se ovo radi građanima Zenice. U oktobru ćemo svi obećavati nešto, a sad kad smo trebali, nismo radili. Naravno, građani su mogli vidjeti ko je šta radio. Molim Boga, nadam se i vjerujem da će se nakon lokalnih izbora stvari promijeniti nabolje, govori Almir Babajić, šef Kluba SDP-a.