SDP BiH Doboj

Sporazum o zajedničkom nastupu na Opštim izborima

Povodom zajedničkog nastupa SDP i SBiH u okviru Proevropskog bloka, potpredsjednik SDP BiH Enes Suljkanović i predsjednici RO i GO SDP BiH Doboj i RO i GO SBIH Doboj, danas su u Doboju potpisli Sporazum o zajedničkom nastupu na Opštim izborima 2018 u Bosni Hercegovini.

Shodno dobroj saradnji odmah posle lokalnih izbora 2016 između gradskih i opštinskih organizacija gore navedenih stranaka a koje se posebno manifestovalo 2017 na provedenim izborima za Savjete mjesnih zajednica u Gradu Doboj, na kojim su ove stranke imale zajednički nastup i veoma dobre rezultate, osvojenih oko 75 % članova savjeta mjesnih zajednica, na inicijativu RO SDP BiH Doboj i RO SBiH Doboj a u cilju što boljih rezultata na Opštim izborima 2018 do dogovora o zajedničkom nastupu na pomenutim Izborima.

SDP BiH kao lider Proevropskog bloka obavezuje se da će shodno izbornim rezultatima u Izbornoj jedinici 5 (regija Doboj) obezbjediti adekvatnu zastupljenost kadrova SBiH kako u organima Republike Srpske tako i u organima Bosne i Hercegovine.

Takođe, SDP BiH će potpisati sporazume o zajedničkim nastupima na Opštim Izborma 2018 sa: A SDA u Izbornoj jedinici 1, sa BDP u Izbornoj jedinici 6, sa Narodnom strankom Radom za boljitak i Hrvatskom strankom na čitavom području RS, naglasio je potpredsjednik SDP BiH Enes Suljkanović.