Bihać

Spominjalo se, ne ponovilo se

Protekla godina bila je jako teška za Unsko-sanski kanton i naše građane koji su postali žrtva vladajuće politike, a stalna kriza vlasti uzrokovana političkom trgovinom, međusobnom otimačinom i diobom plijena u vidu bezobzirnog krčmljenja budžetskog novca, preuzimanja direktorskih i upravljačkih pozicija, zbrinjavanju najbližih srodnika u državne institucije, usporila je, a često i potpuno zaustavila rješavanje ključnih životnih pitanja građana. U isto vrijeme, mladi u sve većem broju napuštaju Unsko-sanski kanton i BiH, razočarani nebrigom i nesposobnošću aktuelne vlasti.

Vlada USK umjesto da traži rješenje izlaska iz finansijske dubioze, ne vidi svoju odgovornost i traži različite izgovore za nastupajući finansijski krah, ali u isto vrijeme ne odustaje od ispunjavanja želja pojedincima iz vladajuće većine.
Pokreću se projekti za koje nema novca, gomilaju se novi dugovi, a ni stari se ne plaćaju.

Prilikom donošenja Budžeta USK-a za 2017. godinu upozorili smo da će takva nerazumna politika dovesti do onemogućavanja isplate ličnih dohodaka budžetskim korisnicima koji sada Novu godinu dočekuju bez plata, kao i svi drugi koji od ove vlasti očekuju poticaje, subvencije i naknade čija realizacija je potpuno neizvjesna.

Ovakva praksa se mora zaustaviti, jer ako se nastavi ovim tempom bankrot je sasvim izvjestan i svakome dobronamjernom je jasno da pristižu računi za vođenje neodgovorne politike na čijem je prvom mjestu ostvarivanje ličnih interesa, a građanima i budžetskim korisnicima šta preostane.

Zato ovu godinu ocjenjujemo sa ”spominjalo se, ne ponovilo se”. U Novoj 2018. očekujemo da će se rezultati onoga za šta smo se zalagali i na čemu smo radili u proteklom periodu početi osjećati u našoj svakodnevnici, i da će se kvalitet života građana USK-a napokon poboljšati.
Godina koja je pred nama biće puna izazova, ali i mogućnosti. Odluke koje budemo donosili temelj su naše budućnosti, a odgovornost u njihovom donošenju i sprovođenju uz zajednički rad, sigurno su sredstvo za postizanje zacrtanih ciljeva- izgradnju uspješnije, prosperitetnije i ekonomski stabilnije države.

U tom duhu, svim našim sugrađanima želimo sretniju i bolju Novu godinu!


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu