Sobo: Umjesto da se bave odlaskom mladih iz države, mladi SDA brane dokazanog fašistu

Član Glavnog odbora SDP BiH i potpredsjednik OO SDP BiH Novo Sarajevo Adnan Sobo smatra da saopštenje Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije samo dokazuje onu čuvenu krilaticu njihovog gradonačelnika, da se u Sarajevu obilježava borba protiv antifašizma.

„Vidi se da su mladi SDA preuzeli matricu svojih starijih kolega, koji tekovine antifašizma decenijama pokušavaju minimizirati i staviti ih u istu ravnu sa najcrnjim diktatorskim ideologijama.

Činjenica je da je imenovanje škole po Mustafi Busuladžiću najveći uspjeh aktuelne kantonalne Vlade, što dokazuje i činjenica da se njihov bivši član Elmedin Konaković brže bolje pokupio i pobjegao iz SDA, svjestan da nije u stanju ispuniti isprazna predizborna obećanja od prije četiri godine.

M u SDP-u smo bili, a tako će i ostati, ponosni na svoje antifašističko naslijeđe i tekovine, a mnogi od nas su direktni potomci onih koji su 1945. godine ušli u Sarajevo i oslobodili ga od Mustafe i njegovih sljedbenika.

Umjesto da se bave gorućim problemima odlaska mladih iz BiH, jer je za vrijeme mandata njihove SDA više od 80.000 mladih napustilo BiH trbuhom za kruhom, mladi SDA se bave efemernim stvarima kakav je i Busuladžić bio“, rekao je Sobo.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu