Prozor-Rama

Smjena predsjedavajućeg OV Prozor-Rama Omera Manova

OO SDP Prozor-Rama je preko predsjedavajućeg dr. Omera Manova, stalno upozoravala načelnika na kritičnu situaciju u svim dijelovima društvenog života naše općine, ali očito to nije urodilo plodom, pa smo danas u stanju kakvom jesmo

Slika

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama smjenom dosadašnjeg predsjedavajućeg dr. Omera Manova konačno je na vidjelo izašla već odavno formirana koalicija  između Koalicije ProBosna koju čine SDA Prozor i BPS-Sefer Halilović  i HDZ 1990 Rama.

Esad Dželilović je imenovan za  novog predsjedavajućeg općinskog vijeća Prozor-Rama.

OO SDP Prozor-Rama želi sve građane naše općine obavijestiti da  SDP Prozor-Rama od sada djeluje kao opoziciona stranka u Općinskom vijeću i da će na sve načine djelovati kao konstruktivna opozicija kako bi se poboljšao životni standard naših građana.

OO SDP Prozor-Rama želi ukazati na samo nekoliko činjenica, koje su, vjerovatno bile razlog za smjenu predsjedavajućeg općinskog vijeća dr. Omera Manova a to je sljedeće:

1. Izjave načelnika općine dr. Joze Ivančevića, da je dr. Omer Manov smijenjen iz razloga što je isti dobio specijalizaciju u Mostaru pa isti neće moći obavljati svoju funkciju su u najmanju ruku smiješne.

Podsjetili bi načelnika Ivančevića da u redovima svojih vijećnika također ima doktora koji je na specijalizaciji u Mostaru, ali pošto se radi o vijećniku iz njegove stranke to očito nije problem. Isto tako novi predsjednik Općinskog vijeća radi u Mostaru.

2. OO SDP Prozor-Rama je preko predsjedavajućeg dr. Omera Manova, stalno upozoravala načelnika na kritičnu situaciju u svim dijelovima društvenog života naše općine, ali očito to nije urodilo plodom, pa smo danas u stanju kakvom jesmo. Kao što znate SDP je glasao protiv zadnjeg rebalanasa, budžeta i završnog računa, a sve sa jednim ciljem da upozori načelnika na stanje u općini i da se nešto hitno mora mijenjati!

Nezaposlenost iznosi preko 53%, budžet se troši netransparentno, općina se zadužuje svaki dan sve više (velika investicija koju najavljuje načelnik je ustvari kredit na period od 25 godina), mladi odlaze iz naše općine i tako dalje i tako dalje.

Možda su ovo sve razlozi zašto je smijenjen dr. Omer Manov jer je upozoravao na ove činjenice, a možda nije trebao.

3. Budžet općine za 2014 godinu iznosi preko 11.000,000 KM. Na papiru može iznositi i 100,000,000 KM.

SDP Prozor-Rama je konstantno upozoravao na nerealno planiranje budžeta, jer isti svake godine prolazi fazu rebalansa, jer prihodi ne budu ni blizu planiranog, a rashodi debelo prelaze preko planiranih. Dokaz je i izvještaj o ostvarenju prihoda i izvršenju rashoda budžeta općine za period 01.01.-31.03.2014, gdje imamo smanjenje prihoda u odnosu na planirane u iznosu od 900000 KM.

Možda je i ovo razlog za smjenu predsjedavajućeg OV dr. Omera Manova.

4. Na kraju zašto nije pošteno rekao kao što je to uradio Esad Dželilović, novi predsjedavajući Općinskog vijeća, stvorena je nova politička većina u kojoj nema mjesta za SDP. To bi bilo puno korektnije od načelnikovog pravdanja stvaranje nove koalicije.

Možda je načelniku zasmetalo i to što je predsjedavajući OV Prozor-Rama dr. Omer Manov za 3 mjeseca u 2014 godinu na troškove reprezentacije potrošio samo 311,00KM, a načelnik 9,000.00 KM.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.