SDP BiH
Edin Delić

Smjena Ermina Jusufovića nije politički motivirana

Član reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Ermin Jusufović prije dva dana dobio je otkaz u Sportskom savezu Općine Lukavac u kojem je bio zaposlen na poziciji menadžer u sportu.
Kako je zvanično navedeno u obrazloženju, Jusufoviću je otkaz uručen zbog opravdanih ekonomskih i tehničkih razloga, a posebno zbog umanjenja budžetskih sredstava za Savez predviđenih za 2017. godinu.

Ipak, Jusufović smatra da je pravi razlog dobijanja otkaza neprimjeren pritisak načelnika Lukavca Edina Delića i to zbog suprotstavljenih političkih stavova.

Naime, Jusufović je vijećnik u Općinskom vijeću Lukavac, gdje je i šef Kluba Stranke demokratske akcije (SDA). S druge strane, načelnik Delić nedavno je postao član Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.
Edin Delić je u razgovoru za Klix.ba rekao da je potpuno netačno da je Jusufović otkaz dobio usljed pritiska načelnika, naglasivši da načelnik ne upravlja Sportskim savezom Općine.

“Sportski savez je nevladina organizacija i on je (Jusufović, op.a.) otkaz najvjerovatnije dobio od upravnih struktura koje ja nisam postavio. Ovdje se miješaju stvari. Jedno je biti olimpijac, a sasvim drugo invalid, civilna žrtva rata, dok je na trećem mjestu općinski vijećnik. On je čovjek koji je politički aktivan, predsjednik je kluba vijećnika SDA i s te strane izjave koje daje su potpuno politički intonirane. Riječ je o čovjeku koji se ne libi iznijeti neistine u javnost i koji za vrijeme sjednica općinskog vijeća u potpunosti destruktivno djeluje”, naglasio je Delić.

On potvrđuje da je u proteklom periodu sve organizacije koje su finansirane iz općinskog budžeta podvrgao temeljitoj reviziji.

“Revizijom je utvrđeno jako puno nelogičnih i nezakonitih stvari, počevši od akata. Kada se već spominje Sportski savez, njihov statut nije u skladu sa zakonom, a imamo i tijela koja su suprotna zakonu”, dodao je Delić.

Nastavlja i da Sportskom savezu nisu umanjena sredstva te da su sve tranše do sada isplaćene uredno.

“Na pitanje trebaju li dva zaposlenika u Sportskom savezu i šta je to što rade za svoje plate odgovor je tražio sam Upravni odbor, koji je formiran prije mog dolaska na funkciju i sa kojim nemam mnogo dodirnih tačaka”, potcrtao je načelnik Lukavca.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu