Slađan Ilić

Rođen u Tuzli 6.11.1970. godine.

Nakon završene osnovne i srednje Elektrotehničke škole u Tuzli, stiče zvanje diplomiranog ekonomiste.
Prva radna iskustva stiče u privatnom sektoru, najprije kao zaposlenik, a potom i kao samostalni poduzetnik.
Od 2006. do 2011. godine profesionalno je angažovan na realizaciji programskih aktivnosti Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Na lokalnim izborima 2000. godine Slađan Ilić je izabran, ispred Socijaldemokratske partije BiH, za vijećnika u Opštinskom vijeću Tuzla. I na narednim lokalnim izborima (2004. i 2008. godine) biran je u Opštinsko vijeće Tuzla, a obavljao je funkciju predsjednika Kluba vijećnika SDP BiH.

Na Opštim izborima u BiH 2010. i 2014. godine izabran je za poslanika u Skupštinu Tuzlanskog kantona. Trenutno je na poziciji zamjenika predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona i delegat je u Domu naroda Federacije BiH.
Član je glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH i Predsjedništva Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu