SKOK realizovan i u Prijedoru

U sklopu realizacije Socijaldemokratskog kratkog otvorenog kursa, koji se održava u gradovima i opštinama širom BiH, uspješno je završena edukacija i u Prijedoru.

Cilj SKOK-a jeste upoznavanje osnovnih principa socijaldemokratije, istorije i savremenih izazova SDP-a. Učesnici su imali priliku da međusobno diskutuju i razmjene iskustva, gdje su jasno pokazali opredjeljenost za principe socijaldemokratije, koji predstavljaju temelj svakog zdravog društva.

Mladi su pokazali želju za promjenama i težnju ka aktivnim učestvovanjem u reformama kako bi naše drušvo postalo ekonomski jako i kako bi se stvorlo sigurno okruženje za život i ostanak u državi. Njihov prvi korak nakon uspješnog pohađanja SKOK-a, će biti učešće na naprednijim edukacijama tokom 2018. godine.
Edukaciju su održali Marina Kucalović i Aiman Sawanda.

Zaključak održanog SKOK-a je bio da se moramo aktivnije uključiti u politički život i kreirati budućnost za sebe i po svojoj mjeri!