Mehmed Bradarić

Škaljić i Đonlagić su htjeli od države na “prevaru” naplatiti po 30.000 KM

Bradarić je za Patriu potvrdio da su Škaljić i Đonlagić stekli pravo na penziju prije nego su ušli u državni Parlament, i da su zahtjev za penzionisanje trebali podnijeti po sticanju uslova za penziju, a ne sada, kada im se otvorila mogućnost za naplatu 30.000 KM iz državnog budžeta.

Slika

ehim Škaljić i Mirsad Đonlagić bili su nanišanili, naciljali da od države uzmu po 30.000 KM. To nije uredu sa njihove strane, ocijenio je za bh. novinsku agenciju Patria Mehmed Bradarić, član Administrativne komisije Parlamenta BiH, koja je zaustavila Škaljića i Đonlagića u njihovim namjerama.

Dvojica zastupnika SBB-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Fehim Škaljić i Mirsad Đonlagić podnijeli su zahtjev Administrativnoj komisiji tog doma da se profesionaliziraju, ali je, kako je objavio portal Klix.ba, Komisija to odbila, tražeći da se prethodno penzionišu.

Da je Komisija udovoljila njihovim zahtjevima, odnosno da ih je profesionalizirala prije penzionisanja, Škaljić i Đonlagić bi od države imali pravo na otpremninu koja iznosi blizu blizu 30.000 KM.

Kao profesionalni zastupnici Škaljić i Đonlagić bi imali pravo podnijeti zahtjev za penziju, naplatiti iz državnog budžeta po 30.000 KM, i već nakon nekoliko dana zalediti tu penziju i vratiti se u Parlament BiH.

Bradarić je za Patriu potvrdio da su Škaljić i Đonlagić stekli pravo na penziju prije nego su ušli u državni Parlament, i da su zahtjev za penzionisanje trebali podnijeti po sticanju uslova za penziju, a ne sada, kada im se otvorila mogućnost za naplatu 30.000 KM iz državnog budžeta.

– To je nepošteno. Znali su da se u državnom Parlamentu dobije šest prosječnih plata, a to vam je oko 30.000 KM. To vam je čista računica – kaže Bradarić.

Škaljić u izjavi za Klix.ba tvrdi da zahtjev za profesionaliziranje u državnom Parlamentu nisu podnijeli zbog otpremnine koja iznosi šest neto plaća, što im prema važećem zakonu pripada ukoliko bi otišli u penziju kao državni parlamentarci. 

To su uradili, rekao je Škaljić, jer su to uradili svi SBB-ovi zastupnici u Parlamentu BiH a iz potrebe da se posvete tom poslu.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.